OM OSS


RETRO | INREDNING | BELYSNING | ANTIKT

Välkommen till Retro Trade Scandinavia, Örsjö, Nybro, Glasriket, Småland

Retro Trade  Scandinavia i Örsjö har aktiv verksamhet året runt. Under sommaren har vi öppet i vår butik i Örsjö några dagar i veckan, samt vissa tillfällen under året. Dessutom har vi två onlinebutiker på Tradera med mängder av objekt inom retro, antikt, heminredning, interiör, glas från Glasriket och framförallt belysning av kända svenska och skandinaviska formgivare!

Regelbundet året om lägger vi minst varje vecka nyinkomna föremål på vår Facebook och Instagram. Ser du något intressant där är du välkommen att höra av dig med meddelande till oss.


Vill du komma förbi och titta närmare på något så ordnar vi detta när det passar dig. Vi kan även ombesörja hemtransporter till Nybro, Emmaboda, Kalmar, Öland, Karlskrona, Lessebo, Växjö, Mönsterås, Oskarshamn med omnejd - fråga!

Vi har även butik på Etsy.com för internationell försäljning över hela världen.


Så här handlar du hos oss »


Vi brinner för återbruk och att återanvända och kallar oss gärna för "cirkulenter". Att handla cirkulärt och second hand är sedan många år ett stort intresse. När vi köper in objekt till vår butik väljer vi det vi tycker om av inredningsdetaljer, möbler och belysning, saker som vi själva skulle vilja ha. Vi brukar säga att vi går på skattjakt.


Det är lika fantastiskt varje gång när vi hittar till exempel en äldre lampa, tillverkad på 1930-talet, tänk... nästan 100 år och fortfarande i fint skick, bara att putsa glaset och torka av mässing med en fuktig trasa så glänser den igen. Istället för att slängas eller glömmas på någon vind så kan sakerna få leva vidare och komma till nytta. Dessa äldre ting är ofta rejält tillverkade av hög kvalitet och tas de om hand så lever de vidare i många år till.

Det som vi tycker känns bra är att vi tillsammans; du som handlar, vi som säljer och de som säljer till oss därmed hjälper till att minska påverkan på miljön. Det försöker vi tänka på i allt vi gör, vi handlar våra objekt i närområdet, minimerar antalet resor så mycket som möjligt. När vi packar försändelser till långväga kunder väljer vi att samla och återvinna kartonger från ortens affärer. Vi använder även dagstidningar som packningsmaterial. Mer än hälften av det vi använder när vi packar är återvunnet. 


Har du förresten fina äldre saker som du vill sälja så hör gärna av dig till oss, detsamma om du ska sälja din bostad eller har hand om ett dödsbo och inte vet vad du ska göra - hör av dig. Vi har inte möjlighet att köpa hela hem, men vi gör ett urval och betalar rimliga priser. Vi kan bistå med goda tips hur du kan göra om du har mycket som ska tömmas.


Kontakta oss »


Vi som har Retro Trade heter Björn och Irina Palovaara. Vi flyttade från Norrbotten till Småland 2017. Vi har sedan många år haft olika verksamheter, bland annat café och restaurang samt verksamhet inom media, journalistik och kommunikation. Varmt välkommen till gamla lampfabriken i Örsjö, Armaturvägen 3.